Koska eilen ei ollut mahdollisuutta kirjoittaa blogeihin, kertoo seuraavaa eilisestä päivästä

Aamun kirpeä pakkanen nipistelee varpaita ja sormia. Kylmyys tuntuu keuhkoissa saakka. Lähteekö auto käyntiin? Pääsenkö rakkaani luo tänään?

Tuttua sairaala kohti lopulta ajellessa ihailen auringonnousua, purppuraa, violettia, punaista, oranssia, elämän värejä. Puut kuin suoraan postikortista seisovat jykevinä ja huurteisina. Mietit tähän saakka tapahtunutta. Kaikki alkaa näyttää jo valoisammalta ja toiveekkammalta. Kaikki voisi olla  myös toisin. Vuosi olisi voinut alkaa surullisesti ja synkästi. Nyt vain suuri säikähdys.

Hän ei odottanut sinua vielä näin aikaisin, oli juuri aikeissa soittaa koska tulet. Hän on onnellinen tulostasi. Hänellä on hyviä uutisia. Nyt ei tarvita enää lisähappea, ei ahdista juuri lainkaan enää. Hän on saanut vihdoinkin nukuttua hyvin. Hän näyttääkin pirteämmältä. Tunnin kuluttua on lääkärinkierto.

Lääkäri pyytää sinut ulkopuolelle, koska muut potilaat käsitellään ensin, sinun paikkasi on numero neljä. Kun huomaat lääkärin siirtyvän rakkaasi luo hiivit ovelle. Lääkäri kysyy olenko puoliso. Olenhan minä, kaiketi. Lääkäri on sitä mieltä, että hän olisi valmis jo kotiin. Kotiin? Nyt jo! Voiko tämä olla totta. Kysyy minultakin, haluaisinko miehen jo kotiin. Vastaan, vaikka samantien. Lääkäri lupaa tehdä paperit iltapäiväksi.

Odotellessa kävelemme käytävällä. Et olekaan kävellyt aikoihin niin pitkiä matkoja. Saamme molemmat päiväkahvia, kun nätisti pyydän itsellenikin. Pian tuodaan paperit ja olemme vapaat lähtemään. Tulin vain olemaan kanssasi koko pöiväksi ja sainkin sinut kokonaan kotiin.

Viikko tuskaa, pelkoa, ahdistusta, tunteita laidasta laitaan. Ja nyt helpotus. On alettava miettiä elämää uudella tasolla. Sairauteen vaikuttavat asiat on karsittava pois kokonaan. Seuraava kerta saattaakin olla viimeinen kerta, ellei nyt tapahdu täydellistä muutosta elämäntavoissa.

Me kaksi saamme pitää täydellisen rakkautemme. Saamme nukkua tulevan yön sylikkäin. Monia tulevia öitä. Tulemme muistamaan tämän uuden vuoden varmasti ikuisesti. Kiitos Jumala, kiitos. Sinä annoit meidän pitää huolen toisistamme vielä tulevaisuudessakin.