Miten kuvailla rakkautta? Sitä on kuvattu ja kuvailtu jo monin sanoin ja kuvin. Onko mitään uutta vai kaikkiko samaa? Minäpä kerron miten koen meidän rakkautemme.

Kuin kaksi puuta, joiden juuret ovat vuosien saatossa kietoutuneet yhteen. Tyynellä ilmalla oksat lepäävät toistensa lomassa. Lempeässä tuulessa ne hyväilevät toisiaan kiintyneesti. Myrsky taivuttaa puut samaan suuntaan, oksat toisistaan tukea hakien.

Kuin merenrannan hiekka, laineet hyväilevät hiekanjyviä. Meren ja rannan ikuinen kohtaaminen. On tyyntä ja myrskyä, mutta koskaan et pois pääse, pisarat meressä ovat aina yksi ja sama meri.

Tai pilvet taivaalla. Ne sulautuvat yhteen, repeilevät irti toisistaan vain kohdatakseen uudelleen. Aurinko lämmittää pehmeät pumpulipilvet. Myrsky saa salamoimaan, kuin iso räjähdys, sylin antautuminen toisen sylissä. Myrskyn jälkeen tyyni rauhallisuus. Kietoutuminen.

Monet asiat, joilla voi kertoa miten sinusta välitän. Miten paljon olen sinuun kiintynyt. Miten paljon olen sinussa kiinni. Työpäivän mittainen ero raastaa sydäntä. Haluaisit vain olla rakkaasi kanssa. Jokaisen minuutin käytät hyväksesi. Onko pakko lähteä, onko pakko olla taas monta tuntia poissa viereltäsi? On. Jokainen lähtö yksin, kuin pitkä juoksu, maaliviiva kaukana. Tiedät kuitenkin, työpäiväsi jälkeen sinua odottaa palkinto. Olet ylittänyt maaliviivan kunnialla. Iso rutistus ja halaus, kysymys  miten päiväsi meni. Huonon päivän jälkeen hän auttaa unohtamaan ikävät asiat. Hyvän päivän jälkeen seuraa vielä parempi koti-ilta. Jokainen hetki on kultaa ja timantteja.

Miten toista voikin rakastaa näin paljon. Kuulet muiden sitä ihmettelevän, luulevat sinun vaan esittävän. Voi kun tietäisivät. Kun tietäisivät mitä olet tätä ennen kokenut. Miten olet kärsinyt ja voinut pahoin. SE oli esittämistä. Läpinäkyvää kenties. Mutta yritit parhaasi. Et silloin odottanut innolla kotiinpääsyä, melkein toivoit työpäivän jatkuvan ikuisesti. Mutta nyt, teet työsikin enemmän innolla, koska tiedät jokaisena päivänä saavasi palkinnon. Palkinnon, jota osaat arvostaa. Hänet.