Asunko väärässä maanosassa vai mikä on ettei päivä riitä minulle vaan sitä pitää jatkaa pitkälle yöhön. Vai pitäisikö minulle rakentaa oma vuorokausi, jossa olisi noin 30 tuntia kellonkiertoaika. Kun menen nukkumaan, nukun pitkälle aamuun, rakas on jo juonut aamukaffeet aikoja sitten, ne mitkä olen ladannut illalla pannuun valmiiksi. Ottanut aamulääkkeensä, ne mitkä olen lääkekuppiin valmiiksi laittanut kahvikupin viereen, ja syönyt jopa jogurtin tai leivän.

Nukun levottomasti, sitten kun menen nukkumaan, näen paljon unia, ja omituisia unia. Johtuneeko oudosta vuorokausirytmistä vai mistä. Toisaalta aamulla kun herään, en jaksaisi nousta millään ylös, koska tuntuu etten ole nukkunut lainkaan. Vaikka olisin siis mennyt ihan ajoissakin nukkumaan. Aamulla on kädet aivan tukossa, joka sormi kuin nivelnuken sormet jotka ovat nivelistään ruostuneet. Rutina ja narina vaan kuuluu varmaan naapuriin saakka kun rusauttelen sormia liikkeelle.  Ja miksikö näin, olen varmaan unohtanut kertoa, tai ehkä olenkin vaan en muista olenko, että sairastan fibromyalgiaa. Siksi tuossa vieressä niitä sivuja mainostankin.

Siis että teen raskaita töitä välillä,opettajan hommia siis (ai sekö muka raskasta, no on se, käy hermon päälle oikein pitkän kaavan mukaan) ja niitä hoitajan töitä, jotka siis lopetin jo yli kymmenen vuotta sitte. Olen omaishoitaja, asun talossa, johon pitää kantaa lämmityspuut sisälle, kun lämmitys on pönttömuurien varassa. Kas kun ei sentään vettä kaivosta, tai vielä parempi josko tuolta joesta, joka ei edes näy tähän kohtaan, mutta siellä se laaksossa "siintelee" jossain. Niin kaiken tämän monen muun asian lisäksi siis sairastan fibroa, sairautta, joka tarvitsisi kevyttä työtä, jos lainkaan työtä. Tasaista lämpöä vuorokaudet ympäriinsä, talvella se tasaisuus on pakkasesta, tuulista  ja myrskyistä riippuen iltalämmön +25 ja aamulämmön +13 välillä. Enkä siis puhu ihmisen lämmöstä vaan talon sisätilan lämmöstä. Kesällä taasen helteillä lämpö on pysynyt tasasen +25 - +30 asteen välillä. Juuri nyt on parhaat ilmat meneillään lämpö on pysynyt suurinpiirtein +20 asteen tuntumassa. Ok, se siitä lämpöanalyysistä.

Mistähän tämä edellinen kappale oikein piti kertoa, sori tais ajatus katketa. Nou hätiä mitiä. Taisi olla tarkoitus vain kertoa, että minulla ei todellakaan ole loisto-olosuhteet sairastaa fibroa. Tai siis fibrolla itsellään on loisto-olosuhteet. Mun raks fibroni suorastaan nautiskelee näistä asioista. Joskus pitää itkua pidellen pukeutua, ei pysy kahvimuki kädessä, pakko pitää molemmin käsin, kuin vanha vapiseva juoppo-ukko ensimmäistä loiventavaa aamuryyppyä ottaessaan. No johan oli vertaus, mutta näin se on nähtävä. Aamupalan jälkeen olet niin uupunut, että on pakko mennä päivän ensimmäisille päikkäreille ( kello onkin jo kymmenen aamupäivällä). Ja tähän malliin se päivä sitten jatkuukin. Aika hyvä selostus tuli tehtyä päivänkulusta jo vuonna 2008 heinäkuussa, lunttaa sieltä.

Silloin ei ollut omaishoidettavaa, poikani asui vielä melkein kotona. Muutti sitten saman vuoden syksyllä keskustaan, niin, juuri sinne, sinne mihin on matkaa vain vaatimattomat 24 km. Siis tämän maalaiskaupungin keskustaan. Jossa ne kaikki työpaikat, kaupat, koulut, kela, terkkari, työkkäri jne sijaitsevat. Siellä ei niin vain piipahdeta käymään. Jos aiot lähteä asioimaan, pitää tehdä kuin kauppalista: "Vie kelaan matkakorvaushakemus. Käy uusimassa työkkärissä työttömyytesi, muista ilmoittaa samalla ne viimekuun kaksi työpäivää. Vie kotihoitoon läsnäololappu. Kirjasto. Apteekki. Tilaa lääkäriaika teekoosta. Ruokakauppa, huom lista erikseen. " Että siihen malliin, ja auta armias, jos olet unohtanut listalta sen uuden pankkikortin hakemisen. Ja muistat unohtaneesi muistaa asian vasta kun olet ajanut kotiin 14 km. Äh, taidan olla valmis menemään nukkumaan, että pääsis ylös taas johonkin aikaan aamupäivästä. Öitä.