Vahvaksi tekevät ajatukset ovat määrätietoisia: "Pystyn kyllä sietämään sen, kyllä kaikki järjestyy, tulen pääsemään läpi,ehkä tässä on minulle opetus, vastoinkäyminen kehittää luonnetta,olen luja, jos yritän niin pystyn saamaan tästä kaikesta hyötyä, kun tämä on ohi niin olen viisaampi".

Uudet ajatukset eivät tietenkään aluksi ole mitenkään totunnaisia.Ajattelutapasi on yhtä lailla opittu kuin se tyyli jolla sidot kengännauhasi. Mutta pitäydy tieten tahtoen ajattelemaan voimakkaammin, ja eipä aikaakaan, niin siitä tulee tottumus. Lopulta ihmettelet, miksi olet koskaan ajatellut toisin.

Haluaisitko olla vahvempi? Haluaisitko olla tunneperäisesti tyynempi stressaavina aikoina? Haluaisitko seistä lujana pylväänä silloin kun ympärilläsi olevat horjuvat? Varmasti haluaisit. Tässä on keino. Muuta ajatuksiasi. Tee niistä vahvempia.

Etkö usko siihen?
Siinäpä ensimmäinen muutettava ajatus.

 

Tämän tekstin otin Positiivarin sivulta. "Pystyn kyllä sietämään sen", entä jos sietoraja ylittyy kaikesta huolimatta. "Kyllä kaikki järjestyy", kyllä varmaan, mutta joskus se tarvitsee lähes yliluonnollisia kykyjä. "Tulen pääsemään läpi", vaatii todella voimakasta ihmistä, henkisesti. "Tässä on minulle opetus", joillekin opetus saattaa olla liian rankka kestettäväsi. "Vastoinkäyminen kehittää luonnette", niin se varmaan tekee, vaan jos voimat eivät riitä. "Olen luja", luja on yhtä luja kuin on heikoin lenkkinsä. "Jos yritän niin pystyn saamaan tästä kaikesta hyötyä", miksi? "Kun tämä on ohi niin olen viisaampi", todennäköisesti, mutta oletko pystynyt pitämään itsesi järjissäsi taistellessasi.

Yleensä olen samaa mieltä Positiivarien tekstien kanssa, mutta nämä laittoivat minut ajattelemaan. Näitä kaikkia olen asioita olen joutunut tekemään jo kauan. En ole lainkaan varma, että olisin vahvempi. Tunneperäiset tilani ovat yhtä stressaavia, ellei jopa enemmänkin kuin ennen. Olen seissyt jo niin kauan, niin monelle lujana pylväänä, haluaisin joskus nojata itsekin edes aidanseipääseen.

 

Muuta ajatuksiasi, todella vaikeaa. Tee niistä vahvempia, vahvat ajatukset eivät riitä jos rahat ovat vähissä. Auto hajoaa. Olet kivusta kippurallaan. Olet, yksin oma heikko itsesi. Minusta ajatus ei yksinään auta, teot auttavat, ystävät, jos niitä on vielä. Tukihenkilöt, jos löydät niitä. Monesti juuri edellämainittuihin ajatuksiin on pakko tukeutua. Loppuun asti. Kunnes olet lopulta loppuun palanut.

 

Mitä mieltä ovat lukijani, jos teitä on. On teitä, monet eivät vain ilmaise itseään. Siis, Lukijani, Ole Vahva ja Kerro Mielipiteesi.   Hyvää Yötä jälleen kaikille.