" Talo: Useimmat unet tapahtuvat taloissa. Saatat joutua lapsuuden kotiin, jossa tapauksessa jokin siihen liittyvä ongelma askarruttaa tajuntaasi. Kyseessä on usein vanhempiin liittyvä ihmissuhdeongelma. Jos talo on tuntematon, edustat itse taloa; kellarissa asuvat tajuttomat voimat, keittiössä elinvoima ja ihmissuhteet, makuuhuoneessa sukupuolielämä, vintillä ja katolla henkinen elämä. Saunalla ja vessalla on omat merkityksensä. Uuden talon löytäminen tai uusien huoneiden löytyminen talosta on hyvä enne. Hallitset uusia elämänalueita ja suhteita. Ks.Huone" A. Angel, L. Larjanko. Suomalainen Unikirja. Tammi. Helsinki 1978, KK kirjapaino.

Unessani oli syntymäkotini. Unet tapahtumat sekä silloisessa vanhempieni makuuhuoneessa että entisessä huoneessani vintillä. Myös äitini ja veljeni olivat unessa mukana.

"Huone: Talo, asunto on kokonaispersoonallisuutesi vertauskuva. Jokaisella huoneella on oma merkityksensä. Keittiö on kodinelämän keskus, lämmön ja turvallisuuden antaja. Makuuhuone viittaa elämän intiimeihin puoliin. Kellari on piilotajunnan varasto, pimeä ja joskus pelottava. Ullakko on hengenelämän keskus. Jos näet toistuvasti ullakon, on se paha merkki. Jos löydät talostasi uusia huoneita, merkitsee se, että löydät uusia alueita itsestäsi. Ks. Talo ja Rakennus." Suomalainen Unikirja.

Etsin vaatteitani vanhempieni makuuhuoneesta ja varsinkin rintaliivejä. Vintissä olevassa huoneessa oli tapahtunut jotain vesivahingon tapaista ja lattia oli erittäin huonossa kunnossa.

"Rakennus: Rakennus on unennäkijän minuuden symboli. Rakennuksen sisällä olevat esineet tai ihmiset liittyvät unennäkijään itseensä.Vieraat esineet tai henkilöt kuvaavat uneksijan luonteessa olevia tunnistamattomia puolia. Rakennuksen etusivu on tunnus tavasta, jolla unennäkijä suhtautuu ulkomaailmaan. Rakennustyöt kuvaavat persoonallisuuden rakentamista. Jos rakennus on uusi ja kunnossa, on enne suotuisa. Pienet rakennukset ovat äidin kohdun symboleita, ja niistä nähdään unta elämän kriisvaiheissa. Rakennuksen purkaminen on minuuden tuhoutumisen enne. Ks.Talo." Suomalainen Unikirja.

Äiti, veli, makuuhuone, vinttihuone. Makuuhuone ahdas ja sotkuinen, vinttihuoneen lattia huonossa kunnossa.

"Povi: Lämmin naisen povi on lohtu-uni, jos kyseessä eivät ole paljaat rinnat, jotka ovat seksuaalisymboleja" Suomalainen unikirja

Etsin siis rintaliivejä vanhempien makuuhuoneesta, omani eivät sopineet ja aloin penkoa äitini laatikosta niitä. Äitini ihmetteli, miksi minä hänen liivejään pengon. Veljeni istui keittiössä ja kuunteli keskusteluamme. Minulla oli kiire jonnekin tilaisuuteen. Tai töihin, joka tapauksessa sinne piti mennä yöksi. Aloimme jutella äitini kanssa, jolloin paljastui, että hänkin menee samaan paikkaan, mutta kolme tuntia sen jälkeen kun olen palannut kotiin.

Vinttihuonekohtauksessa olin menossa nukkumaan tai heräämässä, huomasin lattialautojen olevan epätasaisesti kohollaan miten sattuu. Muistin veljelläni tai jollain muulla henkilöllä olleen akvaarion väliaikaisesti huoneessa ja siitä valuneen veden lattialle. Aloin tutkia lautoja ja mietin lattian hiomista ja uudelleen maalaamista. Laudat olivat maalin alla kauniin hopeanharmaat, jolloin mietin, että jätänkin lattian hiomisen jälkeen maalaamatta. Laitan vain jotain suoja-ainetta pintaan

Mitenkä nämä tapahtumat nyt sitten oikein tulkittaisiin? Jotain näissä täytyy olla, koska uni jäi mieleeni. Tapahtui siinä jotain muutakin, mutta nuo olivat päätapahtumat ja jäivät mieleen parhaiten.

Heräsin kädet pahasti allani ja kippurassa ja valtava särky molemmissa käsissä olkapäistä saakka. Muutenkin todella takkuinen olo. En meinannut päästä ylös sängystä, ja hortoilin kuin huumeissa noin puoli tuntia. Unesta ei jäänyt hyvä olo.