Tämä onkin nyt sitten vaikea tehtävä. Yllättävää. No, esimerkiksi, en ole koskaan tehnyt työtä, jossa ollaan tuntikausia paikoillaan. Kaikki työmaat, joissa olen ollut, tauot pidetään sen mukaan kuin ne ehditään. On vain noin-aikoja.

Auttakaa minua, tästä kirjoitusrupeamasta tulee tosi, tosi pitkä, ellen nyt tiedä mitä tähän pränttään. Eilen lisäsin tehtävän perään pieniä ajatuksia, siitä miten eräitten työalojen ihmiset muka pystyvät pitämään taukoja ja lähtemään kävelylle kesken kaiken.

Okei, kuvitellaan vähäsen.

Kuvitelkaa esimerkiksi maanviljelijä, hän epätoivon vimmalla pui pellolla kaurojaan ennen sadetta. No, hän katsoo kelloa, ok 40 minuuttia puitu. Kone kiinni, ulos puimurista, sitten venytellään, etsitään ehkä lähin talo, joka on monen kilometrin päässä ja herra keskellä peltoa. Hän kävelee sinne "läheiseen" taloon, mennä lompsii kuraisissa saappaissaan hienon rouvan salonkiin ja jää tuijottamaan ikkunasta ulos. Sitten hän kaikessa rauhassa lompsii ulos ja taas sen pitkän matkan kohti puimuriaan ja pui 40 minuuttia. Eipä ole leipää meikäläisen pöydässä, kun viljat mätänee pelloille taukojen vuoksi.

 

Tämän pellon ja puimurin omistaja on näemmä heti ottanut opin vastaan. Puimuri on keskellä peltoa, eikä miestä näy missään. Ilmeisesti hän on tauolla, ja tuijottelee läheisen talon ikkunasta ulos!

 

No entäs lähihoitaja. Olet saanut asiakkaasi (potilaan, hoidettavan ym) raijattua hiki persvakoa myöten valuen maailman pienimpään "invavessaan", laittanut kaikki turvalaitteet ympärille, vaipoista paska valunut sekä hoidettavan että itsesi kintuille. Piru vie, munakello kertoo, että on tauon paikka. Eikun jätät potilaasi haisemaan omissa paskoissaan sinne vessaan, ja lähdet kylmän viileästi ulos ja kävelet naapuritalojen pihan kautta (ei ole korttelia) kierroksen paskat sekä käsissä että kintuilla. Tauko pidetty ja toivot, että potilas on edelleenkin hyvissä voimin istumassa pöntöllä. Mikäli ei ole, vaan on pudonnut ja melonut vielä koko vessankin ulosteillaan, siivoat sen minkä ehdit neljässäkymmenessä minuutissa ja toistat jälleen tuon kierroksen. Johan tulisi omaisilta noottia, hoitovirheitä ja muita käsiteltäisiin käräjillä tuhansittain päivässä.

Linja-autonkuljettaja ajaa kouluautoa tai mitä tahansa muuta reittiä, pikavuoroa ym. 40:nminuutin välein hän pysähtyy, oli sitten pysäkki eli ei. Hakee tavaraluukusta veistovälineensä,on tekemässä vaimollee peilipöytää. Veistelee siinä aikansa tienposkessa krumeluureja peilin raameihin. Palaa rentoutuneena ratin taakse ja ajelee hymy huulillaan taas sen 40 minuuttia, kunnes on siis aika toistaa moinen episodi. Koululaiset myöhästyvät tunneiltaan, rikemerkintöjä ropisee joka oppilaan tietoihin ja jälki-istuntoihin menee aikaa enemmän päivästä kuin oppitunteihin. Työläiset myöhästyvät, kaupat eivät siitä syystä aukea ajoissa, pankin oven takana kilometrien jonot. Ne jonot muodostuvat ihmistä, jotka ovat tauollaan kävelleet niihin, ja toivovat, että taukoileva linja-auto kuski ehtii tuoda työntekijät töihinsä, ennen heidän taukonsa loppumista.

Keksikää itse lisää, ja kirjoittakaa tuonne kommenttilaatikkoon. Jos niitä tulee tarpeeksi, voin koota niistä kokonaisen postauksen. Pelkät hyvät vinkitkin riittävät. Nyt jokaisen aivosolut töihin ennen kuin on taas tauon paikka.

Voitte kuvitella oman työpaikkanne kannalta, tehdä siitä minulle pikkujutun. PLIIS!