Minä sain viimeinkin yhden murheen itseltäni pois ja ratkaisu oli itse asiassa aika simppeli. Minua on kauan vaivannut toisen blogini kohtalo. Kirjoitin blogia ennenkuin aloitin tämän uuden. Jotenkin silloin tuntui järkevältä ratkaisulta. Elämäntilanteeni oli muuttunut ratkaisevasti ja halusin aloittaa ns puhtaalta pöydältä. Kuitenkin ne entisetkin asiat ovat olleet olemassa, ja mahdollisesti vaikuttavat tähän "uuteenkin elämään". Ei se elämä loppujen lopuksi niin kauheasti ole muuttunut, ihmisiä ympärillä on vaihtunut, alkoholismi on vaihtunut keuhkoahtaumaan. Siis oikeastaan olen samassa tilanteessa kuin ennenkin. Vain eri tavalla.

Lisäsin blogini nimeen tuon entisen blogini nimen, se oikeastaan jopa sopii siihen. Elämänlanka on arkea, onnea, surua, mutta myös Pilviä ja Unelmia. Pilvet voi ajatella pehmeiksi poutapilviksi, läpinäkyväksi harsoksi, harmaiksi surullisiksi päiviksi, masennuksen mustaksi. Pilvi on myös lapseni, jolle ei suotu askeltakaan tässä elämässä. Jotenkin tuohon tyyliin veljeni kirjoitti korttiin, jonka sain hautajaispäivänä.

Nyt voin siis vapaasti kertoa masennuksesta,koska siitä olen kertonut aiemminkin, jatkan vain silloin kun on tarpeellista. Voin kertoa Pilvistä, voin kertoa mitä on olla alkoholistin uhrina, mitä on olla sairaan ihmisen hoitajana, nuo kaksi asiaa eivät oikeastaan lopulta poikkea kovinkaan paljon toisistaan. Olen sidottu ihmiseen, jolla on vaikeuksia, joka rajoittaa minun elämääni. Ajatellessani asiaa tarkemmin, olenko koskaan ollut vapaa, oikein kunnolla vapaa. Minulla on ollut parisuhteissani aina jollakin tavalla vajaa ihminen. Joka on turvautunut minuun liiaksi. Ovatko he kaikki olleet läheisriippuvaisia, vai olenko se minä joka on läheisriippuvainen. Minuun ripustautuu useasti ihmiset, joilla ei inkkarit ole kanootissa, kaikki muumit eivät ole muumilaaksossa, ja mitä näitä vertauksia onkaan. Olenko se kuitenkin minä, jolta jopa lepakot ovat karanneet vintiltä. Olen se Susi, joka haluaa olla yksin erakkona muusta laumasta, ulvoa omaa kuutani. Tässäpä minulla onkin pohtimista.

Olen ollut koko päivän koneella ja nyt alkaa väsyttää. Olen siirtänyt Fridan kirjoitukset tähän blogiin, sillä nimellä kirjoitin Pilviä ja Unelmia. Blogin kaikki kirjoitukset ovat vuodelta 2008, joten jos lukijani nyt ihmettelevät, mistä on ilmestynyt yhtäkkiä tekstiä vuoteen 2008, niin ne ovat niitä.

Nyt en jaksa selittää yhtään enempää tänään. Olen itsekin hämmentynyt näistä ajatuksista, mitä tänään on päähäni on tullut