Siis kun kädet on kuin tulessa. Ne tietää syksyn olevan tulossa, vaikka itse yritän väittää, että; Vielä on kesää jäljellä... Ei siis taida olla enää kesää, kädet todistavat päinvastaista. Pakkohan niitä on uskoa, varsinkin kun katson ulos, ja -  siellähän sataa vettä. Kyllä, mun ennustajakädet taas olivat oikeassa. Eikun särkynappi kitusiin ja tunnin odotus, eiköhän ne taas sitten toimi kunnolla.

Pitäisi sen verran siivota, etttä sohva löytyisi, se on täynnä lankoja ja keskeneräisiä käsitöitä, aloitin eilen uuden amigurumin, Sepolle sukanvarret jo neulottu, teräosat puuttuvat vielä. Vaatekaappini on levinnyt taas kerran sohvan ja tuolin selkämyksille, kirja- ja lehtihyllyt on olkkarin pöydällä ja lattialla. Minä en sitten voi ymmärtää, miten minun tavarat ei osaa mennä paikoilleen vaikka niitä kuinka opetan. Niina tulee lasten kanssa iltapäivällä kyläilemään, ja olisi ihan kiva, ettei joka paikka pursuaisi tavaraa. Onneksi sain sentään keittiön eilen kuntoon. Pakko oli itse tiskata kun tiskikone on rikki (meillä on ennen Seppo ollut tiskikoneena, mutta ei enää jaksa edes tiskata). Niin minähän teen nykyään siis aivan kaiken. Saanhan siitä palkankin, niin kuin Sepon yksi lapsista tässä aiemmin totesi. Siis hoitamisesta saan palkan. Hänkään ei tajunnut, että hoitamiseen kuuluu myös KAIKKI kodin hommat. Itellään kun terve rivakka mies kotona, ei voi tajuta mitä kaikkea oikeastaan joudunkaan tekemään.

Eli, tämän päivän suunnitelma; 1. keitä puuro. 2. laita Sepolle, kissanpennuille ja koiranpennuille ruokaa. 3. juo itse kahvi ja käy nurkan takana tupakalla. 4. tyhjennä sohvat, tuolit, pöydät, lattia. 5. imuroi. 6. moppaa. 7. käy kaupassa ja postilaatikolla. 8. siivoa kuisti. 9. tyhjennä pesukone, laita samalla seuraavat pesuun. 10. vie pyykit toiseen rakennukseen kuivuriin ja ota edelliset mukaan. 11. laita puhtaat vaatteet kaappeihin. 12. toivo tässä vaiheessa kellon olevan sen verran vähän, että ehdit levähtää ennen vieraiden tuloa. 13. laita vieraille kahvit ja muuta höppöset, seurustele vieraiden kanssa.

Kun nämä 13 kohtaa on hoidettu loppuun kunnialla, voidaan miettiä illan ohjemaa. Kyllä lähtee...