Ensin täytyy sanoa, että olen kuin rumpukuivattu pesusieni. Niin tyhjä. Puhki. Väsynyt. Nyt kun kukaan ei vain tulisi sekaantumaan millään tavalla minun elämääni, saisin kokonaisen viikon olla aivan ihan juuri niin kin haluan. Seppo on nyt viikon poissa kotoa, siellä intervallissa. Eikä hän yhtään pahalla mielellä lähtenytkään. Itsekin on huomannut miten olen väsynyt. En itse hoitamiseen, vaan varuillaan olemisesta, tiettyjen asioiden hoitumisesta. Että on lääkkeet, ruoka ym valmiina ajallaan. Ja olen seurana viereisellä sohvalla vaikka haluaisin tehdä aivan muuta. Nyt minun ei tarvitse kuin viihdyttää itseäni. Tehdä vain pakolliset. Huomenna ikonia maalaamaan, perjantaina on valitettavasti mentävä röntgeniin. Sekin on naapuripaikkakunnalla, kun oman kunnan röntgenosasto on remontissa. Täytyy yrittää ottaa sekin matka pienenä lomamatkana. Sitten olisi samana päivänä myös omaishoitajien tapaaminen, mutta sekään ei ole pakollinen. Siinä olikin kaikki pakollinen.

Asioihin sekaantumisesta muutenkin olen sitä mieltä, että pitäkööt jokainen omista asioistaa huolta, ei minua ainakaan kiinnosta muiden elämä siinä mielessä, hyvä omansa jotenkin saa hoidettua. Täytyy myöntää silti, että joskus on tullut sekaannuttua asioihin,jotka eivät kuulu minulle. Ei siitä koskaan mitään hyvää yleensä seuraa. Tai sitten minua on yritetty sekoittaa toisten asioihin. Tiettyyn rajaan saakka voin mielipiteeni sanoa, mutta niistäkin yleensä saadaan väännettyä aivan muuta, kuin jonkin iltiksen lööpit.

Olen nyt aivan valmis vain olemaan, toivottavasti tosiaan ei tule ketään käymään, ainakaan yllättäen. No harvemmin nykyään niin tehdään. Ja jos joku kysyy saako tulla, on kysymykseen vaikea vastata kieltävästi, mutta olen onneksi senkin oppinut vuosien myötä.

Minun on nyt vain saatava itseni kuntoon, olen henkisesti loppu. Ei ole enää eläinpentujakaan, kaikki saaneet uudet kodit. Isojen kanssa ei tarvitse kovin paljon itseään rasittaa, ja itse asiassa kissat varsinkin on vain mukavia kun tulevat viereen nukkumaan ja kehräämään. Koirien kanssa olen ajatellut lähteä oikein pienelle lenkille, mutta vesisateessa en kyllä lähde. Näitä tehtäviä aion tietenkin jatkaa, mutta en välttämättä ota joka päivä uutta, siitäkin tulee väsymystä, jos väkisin niitä vääntää.

Itsekseni viihtymisen viikkoa toivotan itselleni.