Minulla oli pitkästä aikaa harvinaisen hyvä päivä eilen, lähes onnellinen moniin aikoihin. Aamulla ensimmäiseksi kehuin tuttua sähkömiestä, joka sai minun pihaani valkenemaan. Olen täällä pimeydessä asunut kaksi talvea ilman ulkovaloja. Ympärilläni ei ole missään mitään valoja, asun paikassa,jossa ei tien vieressä ole katuvaloja, ei edes naapurien valoja näy pihaani. Nyt on VALOT. Ja totesimme, että laitetaan vielä yksi lamppu talon yhteen nurkkaan, niin sitten ei todellakaan tarvitse miettiä missä pihan rajan ovat, eikä kukaan pääse pihaani ilman etten sitä näe.

Minulla on todella erittäin vaikea taloudellinen tilanne, johtuen viime viikkojen tapahtumista. Soitin siis"tuhanteen" paikkaan ja selvittelin laskujeni tilanteita.Pohjolassa vastanut mies selvitti kaikki auki olevat laskuni yhteen nippuun ja kertoi miten minun kannattaa niitä alkaa selvittää, etteivät vakuutukset katkea turhaan, muutettiin maksusuunnitelmaa ja paria vakuutusta saatiin halvemmaksi. En voinut kuin kiittää häntä hyvistä neuvoista ja eritttäin ystävällisestä palvelusta ja ymmärtämisestä tilannettani kohtaan.

Home enteeristä olen tilaillut kaikenlaista, joita sitten tulee joka kuukasi kuukausipaketteina. Ne minun oli nyt lopetettava. Selitin jälleen tilannetta, ja sovimme kuinka pystyn maksamaan jälleen auki olevat laskuni. Ne saatiin kaikki siirtymään joulukuuhun. Ai että, oli onnellinen ja jälleen kehuin henkilöä, joka minua auttoi.

Kävin kyläkaupassani, olen heille siis kertonut mitä meillä on tapahtunut, olen sinnekin velkaa. He ovat ymmärtäneet tämän tilanteen. Kysyvät  minulta miten voin ja mitä kuuluu tämän tapauksen johdosta. He elävät minun kanssani tätä aikaa, ja auttavat ja tukevat henkisesti, antavat minulle myös maksuaikaa tilanteeni mukaan. Voiko muuta kuin kehua heidän kärsivällisyyttään ja ymmärtämistään. Ei voi.

Mutta päivän paras oli Radio Nova. Siellä Minna ja Milla kyselivät hyvistä asiakaspalveluista saamia positiiviisia kokemuksia. Minun oli pakko yrittää päästä lähetykseen ja ylläri ylläri, pääsin läpi vähän ennen lähetyksen loppua. Kehuin erään keskustassa sijaitsevan kaupan myyjän/kassahenkilön. Hän on aina niiiiiiin iloinen, aina hymyilee ja katsoo asiakasta eikä vain kassakonetta. Hän juttelee asiakkaiden kanssa, mikäli asiakas puhuu hänelle. Olen monesti sanonut hänelle, miten oikein teet tuon, miten voit aina olla olla niin energinen ja positiviinen, aina tulee hyvällä mielelle, kun hän on kassalla. Vaikka menisi murheen murtamana kauppaan, sieltä ei voi lähteä hymyilemättä ja voimia saaneena.  Tämän kaiken kerroin Millalle ja Minnalle. Ja se jopa viimeisillä minuuteilla pääsi lähetykseen. Toivoin kovasti, että myös henkilö itse olisi kuullut sen. Illalla ikonikurssin jälkeen meni  ko kauppaan, hän muuten sattumoisin on samalla kurssilla, ja kun ei ollut päässyt eilen illalla, tiesin hänen olevan töissä. Sanoin hänelle, että kuulitko tänään, että sinua kehuttiin valtakunnan lähetyksessä Radio Novassa. Hän meni aivan hämilleen ja sanoi, että kuka niin on tehnyt, eikä valitettavasti ole kuullut sitä itse. Lopulta sanoin, että minä soitin ja kehuin sen mitä siinä lyhyessä puhelussa ehdin sanoa. Hän tuli niin onnelliseksi. Halasi minua ja sanoi, ettei olisi uskonut koskaan niin tapahtuvan, että häntä kehutaan radiossa. Sattumoisin hänellekin on tapahtunut jotain ikävää kotona, ei kertonut mitä, eikä se minulle kuulukaan. Mutta silti hän oli samanlainen suuremmoinen iloinen itsensä. Sanoin, että minullakin on ollut viimeiset viikot erittäin raskaita. Saimme varmaan toisiltamme yhdessä voimia jaksaa eteenpäin. Se ilo ja tyytyväisyys mikä hänen kasvoiltaan loisti, sai minut melkein itkemään. Eli ensimmäisen kerran lähdin siitä kaupasta silmät kosteina, mutta ei surusta vaan ilosta. En kyennyt edes autoa käynnistämään moneen minuuttiin kaupan pihalla.

Kun vain kaikki ihmiset tajuaisivat, miten paljon merkitsee sana KIITOS, miten paljon merkitsee aito HYMY. Se voi olla toiselle koko päivän paras hetki. Ja samalla se antaa antajalle myös ILON.

Kehukaa ja kiittäkää toisianne, koskaan ei voi olla niin huonosti asiat, ettei jotain hyvää jokaisessa päivässä.

Jatkakaa, rakkaat lukijani, ilolla ja positiisella asenteella tätäkin päivää. Kehukaa tai kiittäkää joku, joka antanut pienenkin aiheen siihen. Voin kokemuksellani sanoa, että se todella auttaa, sekä vastaanottajaa että sinua itseäsi.

Kehumisiin.