Varjelkoon, mikä tehtävä on seuraavaksi! Tämä pitää kirjoittaa suoraan sellaisenaan kuin se kirjassa on.

Päivä 39

Älä ole uhri

" Uhrina oleminen ei kuulu onnellisuuteen. Sinut voidaan häväistä tai nolata ainoastaan, jos suostut siihen. Pitämällä pintansa ja itseluottamuksensa ihminen viestii olevansa immuuni kiusaamiselle ja saavuttaa toisten arvostuksen. Joskus myös ulkopuolinen apu voi olla tarpeen henkisten ja fyysisten uhkausten torjunnassa.

Pelko pois! Itsensä puolustuksesta saa valtavan määrän energiaa. Pysy lujana! Älä suostu olemaan kenenkään uhri!"

 

Tässähän ne neuvot nyt sitten tulivatkin sitä kammottavaa palaveria varten! Pintani olen pitänyt vielä, kun olen asiaa vienyt eteenpäin. Eilen listasin asioita tulevaa palaveria varten ja kerroin juuri näistä ylläolevista asioista siinä. Periksi ei ole tarkoitus antaa, en hyökkää ketään vastaan, en puolustele liikaa. Aion vain kertoa asiat niin kuin ne todellisuudessa ovat olleet. En sorru syytöksiin vastaamalla syyttämällä vaan kyseenalaistamalla syyttäjän näkökannan. Olen hakenut nyt jo ammattiapua selvitäkseni tästä eteenpäin, ja aion pyytää myös palaveria varten hankkimaan mukaan ulkopuolisen näkökannan, jonkun henkilön, jolla ei ole ollut mitään tekemistä näiden asioiden kanssa aiemmin. Ja mielellään vielä psykologin tai vastavaan, jolla on vahva kokemus ja näkemys ihmisistä ja heidän käyttäytymisestään.

Olenhan jo aiemmin sanonut, että monet tehtävät ovat sattumoisin liittyneet juuri sillä hetkellä olevaan elämäntilanteeseen, ja tämä on kuin taivaan lahja tähän kohtaan. Kirjoitan vastauksen tähän tehtävään palaverin jälkeen, milloin se sitten lieneekin.