Viime yönä tapahtui jotain, ja haluan jakaa sen täällä, koska en tiedä kenen kanssa tämän muuten jakaisin.

Tällä kertaa ensin faktoja:

Menin nukkumaan noin kello kaksi yöllä. Minulla on parisänky, mutta silti olen nykyään aina vain toisen reunan tuntumassa, vasemmalla kyljellä, vasen käsi roikkuu osittain sängyn reunan ulkopuolella ja oikea on kyljen päällä. Nukahdin, ehkä, en osaa sanoa olinko siinä vaiheessa täysin unessa vai unen ja valveen rajamailla. Ikkunaverhot ovat huoneessani osittain auki, yleensä kyllä laitan ne niin kiinni, ettei valonpilkahdustakaan näy aamulla, verhot sellaiset ettei valo tule läpi.

Uni tai unenkaltainen tila: näin itseni kapealla sängyllä, sänky oli seinää vasten ja asentoni sängyllä oli juuri tuo äskeinen. Huone oli kapea ja täysin pimeä. Heräsin, siis siinä unessa. Näin sängyn jalkopäässä hahmon, joka oli selin minuun. Jostain syystä tunnistin hänet erääksi Mariksi, jonka kanssa minulla ei oikeastaan ole mitään tekemistä, tunnen hänet, mutta ei ole muuten kuin tuttava. Hahmo kääntyi ja liukui sänkyni vierelle, sanoin; Mari, mitä teet täällä. Ojensin käteni häntä kohden ja hän otti käsistäni kiinni, Marin kädet, pienet ja sirot naisen kädet. Hahmo itsessään pysyi tummana ja tunnistamattomana. Mari otti käsistäni kiiini, ne olivat lämpöiset, valkoiset. Ne alkoivat muuttua, pysyivät valkoisina, ne kasvoivat miehen käden kokoisiksi ja viilenivät. Silloin sanoin; Seppo sinä tulit. Ote tiukkeni ja aloin tuntea kipua omissa käsissäni. Hän puristi käsiäni ja minun oli hyvä olla. Vähitellen nämä kädet alkoivat vetää minua pois sängystä ja samalla ylöspäin. Aloin pelätä. Yritin huutaa, ja tiesin valveminäni olevan hiljaa, etten saa ääntä suustani, kukaan ei auta vaikka huutaisin ja vain huutamalla saisin itseni hereille. Sain kiskaistua oikean käteni irti, jotenkin tiesin, jos saan edes toisen käden irti en nouse sängystä enempää. Siinä vaiheessa hahmon kädet irtosivat omistani ja nousivat ylös.

Lisää faktaa: heräsin aivan kauhuissani. Huomasin olevani samassa asennossa, johon olin asettunut, mutta kädet olivat hieman koholla. Jähmettyneenä. Tuijotin siihen kohtaan, jossa hahmo oli ollut. Näin seinän ja ikkunan, olin turvassa, omassa makuuhuoneessani. Minä vain tuijotin. Hahmo oli poissa. Siihen aikaan yöstä ei pitäisi näkyä valoa, mutta ikkunasta selvästi näkyi vaaleaa pintaa, joka vähitellen hämärtyi. Käteni olivat viileät, vaikka minulla oli muuten lämmin. Mitä minulle tapahtui? Yrittikö joku viedä minut pois, vai onko tämä niitä juttuja: Se joka uniinsa uskoo se varjoansa pelkää. Vai halusiko Seppo viedä minut mukaansa? Se ei voi olla mahdollista, vai voiko?