Tämä tehtävä nyt sitten tuottaa vaikeuksia, voitte päätellä muutamasta edellisestä, miksi. Ensin todella aioin kirjoittaa jonkin ystävyyskokemukseni, mutta en jaksanut niitä alkaa kertomaan. Sepon tarinaa olen kertonut paljon, mutta en aivan sitä alkua. Enkä ehkä haluakaan kertoa, sen kohtaamisen tahdon pitää itselläni, vaikka osan siitä olen joillekin ystävilleni kertonutkin. Kirjoitan sen kokonaan ja sellaisenaan kuin se oli, Muistokirjaani, jonka olen tässä vaiheessa jättänyt myöskin väliin huilimaan. Sitä kiintymyssuhdetta aion vaalia lähellä sydäntäni. 

Aiemmin myös olen kertonut, etten ole pystynyt lukemaan monisivuisia kirjoja ja että kirjallisuus, jota olen viime aikoina lukenut, on paljon poikennut aiemmin lukemistani. Nyt, taas, kohtasin kirjan kirjastossa, jonka lukemisen aloitus oli ensin vaikeaa, jouduin jopa uusimaan sen ennen kuin olin siitä sivuakaan lukenut. Mutta tänään sain loppuun. Sivuja kirjassa on vähän yli 500. Kirja teki minuun vaikutuksen, sitä en voinut lukea kuin siltikään tai ehkä sen vuoksi, kuin muutamia kappaleita kerrallaan. Kirjassa kerrotaan kahta tarinaa rinnakkain. Molemmissa tarinoissa loppu on samantyylinen, samoin kuin minun ja Sepon tarinassakin.  Kirja kertoo täydellisestä kiintymyksestä, enkä usko, että sitä koskaan saavutan kenenkään kanssa, Sepon kanssa se oli lähellä, mutta aika loppui kesken, tai kuten kirjassakin sanotaan, kaikki tapahtuu omalla ajallaan, ei koskaan liian aikaisin, ei koskaan liian myöhään, tai jotain siihen suuntaa.

Kirjailija täysin minulle ennestään tuntematon, enkä tiedä onko hänen kirjojaan julkaistu muita suomeksi, en ole vielä ehtinyt ottaa asiasta selvää. Kirja nimi on Rakkauden aikakirja, kirjailija on Elif Shafak. Etukannen teksti kertoo näin hänestä:

" Elif Shafak (s. 1971) on Turkin suosituin, monesti palkittu naiskirjailija. Hän on valovoimainen kosmopoliitti sekä kirjailijoiden sananvapautta puolustavan kansainvälisen PEN-järjestön aktiivi. Shafak on julkaissut useita romaaneja ja tietokirjoja sekä englanniksi että turkiksi. Hänen tuotantoaan leimaa omaperäinen länsimaisten ja itämaisten tarinankertomisperinteiden yhdistäminen.Rakkauden aikakirja oli Turkin myydyin kirja vuonna 2009."  

Skannasin takakannen tekstin, koska sitä on sen verran etten viitsinyt sitä alkaa kirjoittamaan. Englannikielinen alkuteos on The Forty Rules of Love. Kustantaja Gummerus Kustannus Oy, Helsinki. Painopaikka Bookwell Oy, Juva 2010. Suosittelen kovasti kaikille. Lukiessani kirjaa, olisin halunnut ottaa lyijykynäni ja tehdä alleviivauksia ja merkintöjä, kuten teen monien muidenkin kirjojen kanssa. Mutta ei ole oma kirja, löysin sen kuitenkin jostain nettikirjakaupasta ja tilasin itselleni. Varsinkin ne 40 sääntöä olivat niin tosia, olemassaolevia asioita. En tiedä onko ne oikeasti olemassa vai onko kirjailija ne keksinyt. Mutta lukekaa itse.