Unelmia

Kaipaan Seppoa koko sydämelläni ja sielullani. Tällä hetkellä. Tänään. Sepon Unelma oli saada tehdä meille tälle minun tontilleni kauniita kohteita. Se pieni puisto, joka jäi alkuunsa jo kesken. Marjamaa pensaineen, mansikoita, yrttejä. Kukkapenkkejä. Hän hoivasi istuttetuja männyn- ja kuusentaimia. Perunapelto ja sipuleita ja muuta hyötykasveja. Pienimuotoista maalaiselämää. Rauhaa ja hyvää oloa. Hän oli maalaistalon poika, jossa kovalla työllä ansaittiin oma elanto. Tässä minulla on kaikki pienessä muodossa. On jopa oikea pieni pelto. Sepolla oli vahva näkemys, miten kaikki tehdään. Ja hän olisi osannut tehdä kaiken. 

 

Elämänlanka

Elämänlanka oli ohentunut jo siinä vaiheessa, kun aloimme seurustella. Jo vuosia aiemmin, ennen kuin edes muutin tänne, hän oli nähnyt minut jossain. Ja oli jo silloin tavallaan ihastunut minuun. Tiesi olevan mahdotonta saada minua koskaan. Kunnes koitti Se Päivä. Yllättäen. Mutta lanka oli jo liian ohut. Se olisi saattanut kestää kauemmin kuin kesti, jos olisin tehnyt jotain toisin. Ehkä. Ehkä ei. Jos Seppo olisi tehnyt jotain toisin. Ehkä. Elämänlankaa ei voi enää punoa takaisin, lanka on katkennut iäksi. En edes minä, joka saan jopa rautalangasta punottua asioita, en edes minä saa sitä lankaa punottua enää koskaan.

 

Pilviä

Minä rakastin ja olin rakastettu. Nyt Seppo on Pilvenä taivaalla, aivan kuten on Pilvi Unelma-vauvanikin. Kummallekaan en voi ääneen sanoa miten paljon rakastin. Pilville en voinut sitä koskaan alunperinkään sanoa, niin että hän olisi sen oikeasti kuullut. Hän kun oli kuollut jo ennen kuin syntyikään. Sepolle ehdin sanoa sen moneen kertaan, vielä ihan viimeiselläkin hetkellä. 

 

Elämänlanka on ohut ja kun se katkeaa jäljelle jää vain Pilviä ja Unelmia.

Minä rakastin, rakastan, mutta olenko rakastettu? Koska saan tuntea saman mitä itse olen antanut? 

Pyrin ainakin osan Sepon Unelmista toteuttamaan, koska ne olivat meidän molempien yhteisiä haaveita. Rakennan edes osan niistä ja Seppo Elää niissä minun kanssani. Ja rakastaa minua siellä muiden Pilvien joukossa.

Kappale mikä kuvaa tätä kirjoitustani hyvin.

Jos sä tahdot niin  Jippu ja Samuli Edelmann